BIODEUR PUDER

BIODEUR PUDER

Znojave noge nisu samo neugodne, već mogu izazvati i zdravstvene probleme. Rožasti sloj kože je stalno vlažan, što stvara idealno okruženje za proliferaciju bakterija i gljivica na stopalima i noktima.

Biodeur 1x1g, 3x1g

 

Znojne žlezde (ekrine žlezde) nalaze se u celom telu, uključujući i stopala. U ljudskom telu ih ima između 2 i 3 miliona, a izlučuju veće količine znoja nego apokrine žlezde. Ovaj sistem znojnih žlezda radi kao prirodna termoregulacija i vlaži kožu na osnovu impulsa iz hipotalamusa. U vrućim vremenskim uslovima, njihova proizvodnja može preći 11 litara na dan. Neke ekrine žlezde takođe reaguju na druge nadražaje – na primer, one koje se nalaze na čelu ili ispod pazuha, na dlanovima ili stopalima se aktiviraju bez ikakve zavisnosti od temperature okoline ili naprezanja mišića samo tokom mentalnog stresa. Za stopala, čarape i cipele preporučujemo upotrebu pudera od talka Smart Fungus Pythie Biodeur Prevent – koji je pogodan za negu stopala sklonim neprijatnim mirisima, znoju i gljivičnim bolestima.

Osim ako se ne prskaju specijalnim preparatima, gljivice mogu da žive i napreduju u cipelama i čarapama. Preporučuje se da nosite visokokvalitetne pamučne čarape koje omogućavaju da vaša stopala dišu, kao i da se one peru na 40 °C, da bi se uništile spore gljivica. Da biste sprečili ponovnu infekciju gljivicama, preporučujemo Smart Fungus Biodeur Prevent – biološki preparat pogodan za negu stopala na koži koja je sklona buđi, mirisu i znojenju.

Deo između prstiju i kože stopala je podložan gljivičnoj infekciji.

Gljivična infekcija ovog tipa najčešće nastaje u rizičnim oblastima, kao što su zajednička kupatila, tuđe cipele ili papuče, ili pri bosom hodu u javnim prostorima ili na tepisima u hotelima. Zajednički imenitelji za pokretanje gljivičnih oboljenja su toplina i vlaga, maceracija kože, mehanička mikrotrauma, širenje fekalne mikroflore i neugodan miris. Ako ne obraćate dovoljno pažnje na ove simptome, možda ćete na kraju imati gljivičnu infekciju kože i noktiju. Mnogo ljudi je pogođeno dermatomikozom stopala. Prema nedavnoj opsežnoj studiji, utvrđeno je da, samo u Češkoj, više od 60% odraslog stanovništva pati od gljivičnih oboljenja, sa godišnjim rastom ovog trenda od 2,5 do 8%. Najčešća pojava je u interdigitalnom prostoru, na petama i na tabanima.

Organski proizvod Biodeur 3x1g, pogodan je za negu noktiju i kože na stopalima, sklonim gljivičnoj infekciji,neprijatnom mirisu i znojenju. Može se koristiti i kao kupka za negu stopala.

Noge se ne osuše nakon kupanja, već se prirodno osuše. U slučaju ponovljene primene ili rutinske prevencije, možete koristiti i Biodeur 1x1g.

Alternativa je sertifikovani organski proizvod – Smart Fungus Pythie Biodeur.

Call Now Button