Lasersko Uklanjanje Gljivične Infekcije Nokta

U današnjem svetu medicine, laserska terapija se sve češće primenjuje za lečenje različitih zdravstvenih problema. Jedan od efikasnih pristupa je lasersko uklanjanje gljivičnih infekcija noktiju, poznato i kao laserska terapija za onikomikoze. Ovaj savremeni tretman koristi visokoenergetski laserski zrak kako bi ciljano delovao na gljivične infekcije noktiju, bez ikakvog oštećenja okolnog tkiva.

Dr. Miloš Stanojević – Gostovanje na RTS

Laserska terapija?

Laserska terapija funkcioniše tako što visokoenergetski laserski zrak proizvodi toplotu koja prodire duboko u nokat i ciljano uništava gljivične organizme. Ovaj proces je bezbolan i ne zahteva hirurški rez, što znači da se tkivo nokta ne oštećuje tokom tretmana.

Efikasnost i Rezultati

Lasersko uklanjanje gljivične infekcije nokta može biti izuzetno efikasno u smanjenju ili čak eliminaciji gljivičnih infekcija noktiju. Važno je napomenuti da rezultati mogu varirati među pacijentima. Dok neki postižu potpuno izlečenje nakon samo nekoliko tretmana, drugi mogu zahtevati više seansi ili dodatne terapije kako bi postigli željene rezultate.

Više Tretmana i Strpljenje

S obzirom na tvrdokornu prirodu gljivičnih infekcija noktiju, moguće je da će biti potrebno više tretmana. Obično se preporučuje da se seanse rasporede u razmacima od nekoliko nedelja kako bi se postigli najbolji rezultati. Strpljenje je ključno u borbi protiv ovih infekcija.

Nuspojave i Kontraindikacije

Lasersko uklanjanje obično ne uzrokuje ozbiljne nuspojave. Moguće nuspojave uključuju blago crvenilo ili toplotu na tretiranom području, ali ovo obično brzo prolazi. Važno je napomenuti da lasersko uklanjanje nije preporučljivo za trudnice, osobe sa određenim dermatološkim bolestima ili onima sa ozbiljnim zdravstvenim problemima. Pre tretmana, obavezno se konsultujte sa podologom kako biste utvrdili da li ste kandidat za ovu terapiju.

Konsultaicije I zakazivanje pregleda

Dodatni Koraci za Prevenciju

Nakon laserskog tretmana, važno je primenjivati preventivne mere kako biste sprečili ponovnu infekciju. Održavanje noktiju čistim i suvim, izbegavanje zajedničke obuće i higijenskih proizvoda, kao i korišćenje antifungalnih krema ili lakova za nokte, mogu biti ključni za očuvanje zdravih noktiju. Lasersko uklanjanje gljivične infekcije nokta predstavlja obećavajuću alternativu oralnim lekovima i lokalnim tretmanima. Pre nego što odlučite o ovom tretmanu, konsultacija sa podologom je od suštinskog značaja kako biste dobili odgovarajuće savete i prilagođene tretmane za vaše potrebe.

Hiljade zadovoljnih pacijenata dokaz su efikasnosti naših tretmana.

Uverite se zašto smo najbolji

FOOTCENTER Dr Miloš Stanojević

Call Now Button