PSORIJAZA

Psorijaza je veoma često, genetski uslovljeno, oboljenje kože u čijem formiranju učestvuju nepoznati i različiti provocirajuci faktori – psihološka trauma, infekcija ili lekovi. Tip nasledja oboljenja nije u potpunosti razjašnjen, pretpostavlja se da osoba mora biti fenotipski predisponirana.

Psorijaza se može manifestovati sa svega nekoliko promena veličine novčića, sa zadebljanom, crvenom kožom prekrivenom beličastim debelim ljuspicama. Najčešće na laktovima i kolenima, tj spoljnim stranama ekstremiteta takodje se može naći na stopalu i noktima. Može biti praćena učestalim svrabom ali kod manjeg procenta obolelih. Nasuprot ovom opisu kod nekih osoba se pojavljuju ploče na čitavim površinama tela, lica, poglavine, nekada praćene sterilnim gnojanicama.

Terapijski pristup u tretmanu psorijaze mora biti različit za svakog pacijenta u zavisnosti od oblika i rasprostranjenosti oboljenja.

Pored svih načina tretmana psorijaze (kortiko preparati,UV lampe i dr.)u Foot Centru radi se jos i specijalni medicinski pedikir u strogo kontrolisanim higijenskim uslovima, kojim se skidaju sve naslage mrtve kože sa stopala i noktiju. Na ovaj način pravi se dobra priprema kože za aplikovanje krema i raznih preparata namenjenih za tretman  psorijaze kako noktiju tako i kože i sprečava se oštećenje kože i razvoj komplikacija.

Biodelta

Biodelta -organski proizvod za suvu kožu, sklonu psorijazi i atopijskom ekcemu. Koristi se u vidu kupki koje sadrže mikrofloru Pythium Oligandrum.

Biogama krema-za manje promene na koži i noktima.Pogodno je koristiti kremu koja takodje sadrži mikrofloru Pythium Oligandrum. Krema smanjuje sam proces upale kože stopala i nokatne ploče,njenog perutanja i odizanja.

Na osnovu našeg dugogodišnjeg iskustva u tretmanu psorijaze noktiju i stopala najbolje se pokazala kombinacija Biodelta kupke i Biogama kreme uz prethodno adekvatno odradjeni medicinski pedikir.

Vrhunski podolozi, dermatolozi i plastični hirurzi stoje Vam na raspolaganju.
011 2430 754
+381 64 82 93 694
Коče Kapetana 35 BEOGRAD
Ponedeljak – Petak 10:00 – 18:00
Subota 10:00 – 15:00

Call Now Button