TRETMAN ZADEBLJANJA /ONYCHAUXIS LICHEN

Onihauksis je promena takodje poznata I kao hipetrofija nokta. Karakteriše je abnormalno zadebljanje nokatne ploče na nogama ili rukama.

Ponekad nokat postaje žut ili beo, a ivica nokta počne da se odvaja. Zadebljao nokat je teško seći, pa ljudi izbegavaju da seku takve nokte, kada oni dobijaju uvijenu formu.

Nokti povećavaju gustinu u gornjem delu, a Onihauksis, zadebljao nokat, može se pružati u svim pravcima i izazvati bol i oštećenje okolnog mekog tkiva.

U koliko se ovakve promene ne leče, nokti mogu postati beli, žuti, crveni ili crni i uzrokovati bol i nelagodnost. Ovakve promene retko su naslednog karaktera, a najčešće nastaju kao posledica trauma ili usled dijabetesa, kompromitovane cirkulacije, infekcije, psorijaze, akromegalije ili Darierove bolesi.

lečenje

Najbrži i najpopularniji metod za lečenje stanja zadebljalog nokta je njegova stručna nega. Adekvatna obrada (mehanička abrazija) nokta je odlična opcija da se zadebljao nokat istanji i remodelira. Hemijski preparati koji sadrže ureu, zadebljao nokat prvo omekšaju, a nakon toga se specijalno dizajniram borerima obrađuje do normalne debljine i forme. Na taj način se sprečava pucanje nokta i pogoršanje izgleda nokta, a omogućava se normalan rast novom noktu.

Tretiranje zadebljalog nokta (Onichaukis), zapravo uključuje otkrivanje tačnog uzroka tog stanja. Ako se utvrdi da je stanje posledica bolesti kao što su dijabetes i psorijaza, upravljanje ili izlečenje poremećaja može dovesti do poboljšanja noktiju.

Adekvatna obrada (mehanička abrazija) nokta je odlična opcija da se nokat istanji i remodelira. Hemijskim preparatima koji sadrže ureu, nokti se prvo omekšaju, a nakon toga se specijalno dizajniram borerima obrađuju do normalne debljine i forme. Na taj način se sprečava pucanje nokta i pogoršanje izgleda nokta.

Vrhunski podolozi, dermatolozi i plastični hirurzi stoje Vam na raspolaganju.

011 2430 754
064 287 0280

 Коče Kapetana 35 BEOGRAD

Ponedeljak – Petak 10:00 – 19:00

Subota 10:00 – 15:00

ZAKAŽITE PREGLED ONLINE

Lečenje stanja zadebljalog nokta Zakažite pregled!

Hiljade zadovoljnih pacijenata dokaz su efikasnosti naših tretmana.

Uverite se zašto smo najbolji

FOOTCLINIC M&S Dr Miloš Stanojević

0/5 (0 Reviews)
Call Now Button Scroll to Top