BRADAVICE

Bradavica je virusna infekcija površinskih slojeva kože stopala, slična bradavicama koje se javljaju na rukama ili kolenima

One mogu biti različite veličine, broja i mogu se pojaviti bilo gde na stopalu. Obično su dobro definisane i imaju male crne tačke na površini, koje predstavljaju površinske krvne sudove.

Bradavica može, ali ne mora biti bolna. U početnom stadijumu može izgledati kao mala, bezbojna mrlja na koži, koja se teško razlikuje od kurjeg oka. Ponekad se bradavice razmnožavaju pri čemu nastaje grupa ili klaster, sastavljen od mnoštva sitnih bradavicaBradavice koje rastu zajedno u klasteru zovu se mozaične bradavice. Normalan hod i stajanje vrše pritisak na bradavicu. Kao i druge izrasline ovog tipa, bradavice su bezopasne i mogu se samostalno povući, ali u mnogim slučajevima su isuviše bolne ukoliko se ne tretiraju.

Bradavice su uzrokovane “humanim papiloma virusom” (HPV) i prenose se od osobe do osobe, direktnim kontaktom. Virus se razmnožava u vlažnim okruženjima, kao što su bazeni, podovi u svlačionicama i zajedničke prostorije za tuširanje.

TRETMAN

Terapija podrazumeva punkciju bradavice malom iglom, što izaziva krvarenje i stimuliše imunološki sistem organizma u borbi protiv virusa, kao i aplikaciju raznih preparata nakon procedure, kako bi se bradavica u potpunosti odstranila.

Pored nekoliko opcija za uklanjanje, laserski tretman bradavica je najsofisticiraniji pristup.

Laser selektivno uništava krvne sudove bradavice, vršeći koagulaciju. Delujući na krvne sudove koji hrane bradavicu, laser podjednako uspešno na visokoj temperaturi uništava i sam virus. Pre upotrebe laserskog tretmana vrši se debridman same bradavice, kao i kože oko nje. Nakon podešavanja parametara i laserskog tretmana apliciraju se masti i kreme koje sprečavaju infekciju i dovode do isušivanja same bradavice

Vrhunski podolozi, dermatolozi i plastični hirurzi stoje Vam na raspolaganju.
011 2430 754
+381 64 82 93 694
Коče Kapetana 35 BEOGRAD
Ponedeljak – Petak 10:00 – 18:00
Subota 10:00 – 15:00

Call Now Button