TERAPIJSkE METODE U TRETMANU GLJIVIČNE INFEKCIJE

Gljivične infekcije noktiju , gljivična infekcija nokatne ploče

Bakterijska infekcija noktiju

U podologiji se koristi više terapeutskih, operativnih i neoperativnih metoda. Operativne intrevencije su potrebne kod povreda stopala, preloma, oštećenja mekih tkiva, krvih sudova i mogu biti klasične hirurške ili se vrše ablativnim laserima.

Zadebljala, izdeformisana, žuto do crno prebojena nokatna ploča, usled prisustva gljivične infekcije, traume, nestručnog rada pedikira može takodje biti podvrgnuta hirurškoj intervenciji. Nakon hirurškog uklanjanja nokatne ploče javlja se jak bol, sledi i period rehabilitacije od nekoliko nedelja a nokatna ploča izložena je gljivičnoj i bakterijskoj infekciji.

BrzI, bezbolnI i efikasnI tretmani gljivičnih oboljenja

U Foot Center – Miloš Stanojević vrši se jedinstveni,bezbolan način uklanjanja nokatne ploče. Miloš radi mehaničku abraziju nokatne ploče upotrebom mašine i specijalnih borera gde u toku intervencije pacijent ne oseća bol, nema krvarenja, potpuno je funkcionalan i obavlja nesmetano dnevne aktivnosti a nema opasnosti ni od sekundarne gljivične i bakterijske infekcije.

Još jedan specifičan način tretmana koji se sprovodi u Foot Clinici-Miloš Stanojević je tretman gljivične infekcije. Kako su oralni antimikotici jako toksični za jetru i bubrege, upotrebljava se pametna gljiva ili Pitium Oligandrum koji je jedinsven po svom načinu lečenja.

GLJIVIČNA INFEKCIJA JE NAJČEŠĆI UZROK NASTANKA URASLOG NOKTA

Gljivična infekcija noktiju, posebno palčeva na stopalima, neretko je praćena i urastanjem noktiju. Ovaj estetski problem postaje i zdravstveni, posebno ukoliko pacijenti povere tretman stopala nestručnim osobama u nesterilnim uslovima.

Urasli nokti nastaju kao posledica delovanja različitih faktora a u 90% slučajeva izazivač je gljivična infekcija usled zadebljanja i deformiteta nokatne ploče. Na sve to najčešće se nadovezuje i bakterijska infekcija sa pojavom gnoja, otoka i neizdrživog bola a takodje se javlja i deformitet okolnog mekog tkiva koji se naziva granulom.

Granulom se u velikom broju slučajeva povlači nakon adekvatne obrade uraslog nokta a nekad zahteva i hirurško lečenje.

Urasli nokti, unguis incarnatus, izazvani su još i nepravilnim sečenjem noktiju ili prekratkim sečenjem, posebno na ivicama velikih prstiju. Takodje se mogu javiti kao posledica neudobne obuće (cipele koje su suviše tesne ili kratke), povrede , nasledja ili slabe strukture stopala.

UNIBRACE SISTEM-NOVI NAČIN TRETMANA PROBLEMA URASLIH NOKTIJU

Postoji nekoliko tehnika koje se primennjuju u tretmanu  problema uraslih noktiju. Neke od njih trenutno otklanjaju simptome i olakšavaju hod, a neke trajno rešavaju problem.

Još jedan revolucionaran način rtetmana pored opšte poznatog Arkada metoda je UniBrace sistem. Reč je o metodu koji, kako mu samo ime kaže, podrazumeva upotrebu žica od specijalnog materijala, koje se u zavisnosti od stepena urastanja aplikuju preko nokatne ploče ili u uglu koji urasta. Nakon postavljanja žice ona se dodatno učvršćuje specijalnim materijalom i na taj način ispravlja nokatnu ploču.

Tehnika izvodjenja je potpuno bezbolna,bez povrede mekog tkiva,prisustva krvi i perioda rehabilitacije. Odmah nakon tretmana pacijenti su funkcionalni i mogu normalno da obavljaju dnevne aktivnosti.

UniBrace sistem posebno je efikasan kod “Omega nokta” ili “Pincer nail” a lako se izvodi i na manjim nokatnim pločama od palca.

KONTAKTIRAJTE NAS
pišite nam

BESPLATNE KONSULTACIJE !

Call Now Button