Trnci u Nogama često su Nedostatak Magnezijuma

Nedostaci vitamina ili minerala utiču na telo na razne načine, uključujući oštećenje nerava, što se može manifestovati kao peckanje u rukama i stopalima. Trnci u ekstremitetima mogu biti znak drugih promena u organizmu, pa je važno da dobijete tačnu dijagnozu za svoje simptome da bi se ustanovilo da li je trnjenje ekstremiteta posledica nedostatka magnezijuma.

Iako je polovina magnezijuma u ​​vašem telu uskladištena u kostima, ovaj mineral je neophodan za širok spektar funkcija, a ne samo za održavanje zdravih i jakih kostiju. Nacionalni zavod za zdravstvenu zaštitu dijetetskih suplemenata objašnjava da magnezijum pomaže održavanju ispravnog funkcionisanja nerava i mišića, reguliše nivo šećera u krvi, pomaže u kontroli krvnog pritiska i pomaže u sintezi proteina. Hrana bogata magnezijumom je spanać, indijski orah, soja, ovsena kaša, kikiriki puter. Mineral se često dodaje u mnogobrojne vitaminske formulacije i može se uzeti kao poseban dodatak sam po sebi.

Ako imate trnce u rukama i nogama, odmah se obratite lekaru.Vaš lekar će odraditi neophodne testove kako bi otkrio osnovni uzrok i obezbedio odgovarajući tretman.
Pre uzimanja magnezijuma ili nekog drugog dodatka, proverite sa svojim doktorom da li je bezbedno da konzumirate, jer može biti u interakciji sa drugim lekovima koje možda uzimate.

Za zdrava stopala obratite se svom lekaru podologu.

Call Now Button