Šta je podologija i čime se ona bavi?

Podologija je sistem dijagnostike i tretmana strukturnih i mehaničkih problema stopala i donjih ekstremiteta u cilju utvrđenja i lečenja manjih oboljenja. Podologija može pomoći u održavanju aktivnih i bezbolnih stopala, poboljšati mobilnost Vaših stopala, kao i celog tela, te i poboljšati Vaše celokupno zdravlje i dobrobit.

Stručno osoblje našeg centra će vas srdačno dočekati i pružiti Vam sve informacije o Vašoj ličnoj medicinskoj i terapijskoj istoriji. Naši podolozi vezani su strogim etičkim kodeksom i sve detalje koje otkrijete biće u potpunosti sigurni i zaštićeni. Podolog,  Miloš Stanojević, će temeljno pregledati oba stopala i odrediti Vašu dijagnozu. Nakon toga ćemo razgovarati o opcijama koje su Vam dostupne, a zatim i tretirati Vaša stopala uz savet za njihovu najbolju negu, kako bi Vaša stopala ostala zdrava u budućnosti.

Primer je tretman suvog stopala koji uključuje rezanje i obradu noktiju, uklanjanje kurijih očiju ili žuljeva, mehanički piling i aplikaciju luksuznih krema. Podijatrija, gde je to potrebno, takođe podrazumeva biomehaniku i manje operacije kao i upotrebu keratolitika(sredstva za uklanjanje suve kože, žuljeva i kurijih očiju).

U koliko imate problema sa kožom ili noktima na stopalima, možda je vreme da konačno posetite podologa. Iako većina ljudi nema ovu naviku, stručnjaci preporučuju odlazak lekaru  (podologu) najmanje četiri puta godišnje radi održavanja zdravlja vaših stopala i noktiju. Podolog  Miloš Stanojević prilagodiće tretman Vašim individualnim potrebama, a broj sesija će, naravno zavisiti od Vas.


Kada je to potrebno, terapija se nastavlja i nakon dužeg vremenskog perioda, uz savete za kućno lečenje Vaših stopala, kao i za kvalitetnu negu. Sva vaša pitanja uskoro će dobiti odgovor, a uz to ćemo Vam pružiti neophodne proizvode za negu stopala, kao i savete za pravilno održavanje noktiju. Takođe, za dobro stopalo, potrebna je dobra obuća, a za pravilnu kupovinu obuće, neophodan je stručni savet koji ćete dobiti upravo od nas.

Podologija je korisna u tretiranju sledećih stanja:

  • Kurijih očiju
  • Žuljeva
  • Bradavica na stopalima
  • Uraslih noktiju na nogama
  • Gljivičnih infekcija noktiju
  • Atletskog stopala
  • Čukljeva (metatarsus varsus ili Hallux valgus)
  • Hiperhidroze (prekomernog znojenja)
  • Plantarnog fascitisa (bolno zapaljenje plantarne fascije stopala)
  • Bola u peti

O nama

Naš centar je specijalizovan za sve vrste problema noktiju i stopala. Neprestano šireći svoje usluge i koristeći najsavremeniju opremu i dokazano efikasne tretmane, pružamo najkvalitetniju negu vaših stopala i noktiju. Možete biti sigurni da će Vam naše stručno osoblje ukazati toplu dobrodošlicu i obezbediti najviši kvalitet nege i tretmana.

Onihoskopija (digitalna dermatoskopija) savremenim podološkim softverom omogućava detektovanje svih promena nokatne ploče, postavljanje tačne i brze dijagnoze, što je ključno za oboljenja noktiju i stopala.

Naši individualni podološki tretmani imaju za cilj dijagnostikovanje i otklanjanje manjih oboljenja stopala, uključujući bol, izrasline i infekcije. Mi brinemo o Vašim stopalima kako bismo poboljšali Vaše zdravlje, mobilnost i dobrobit.

Različite metode tretmana koje primenjujemo kod naših pacijenata, deluju na ćelije matriksa nokta direktno stimulišući funkciju matriksa i rast nove nokatne ploče.

Sve proizvode koje Vam naš tim podologa preporučuje u terapiji su naučno dokazano delotvorni, prirodni bez ikakvih nuspojava i kontraindikacija, a mogu ih koristiti deca i trudnice.


Preduslov za pružanje adekvatne nege pacijenta je razumevanje patološke dinamike svih oboljenja noktiju i stopala kao i njihovih potencijalnih uzroka. Jednom kad je dijagnoza sigurna, tretman u skladu sa dijagnozom staviće problem pod kontrolom i dovesti do definitivnog izlečenja.

Arkada tretman

Dva glavna aduta naše klinike su Arkada serum i balzam.

Arkada serum

Arkada serum je serum na bazi prirodnog kolagena i ulja čajevca, pomaže u nezi noktiju, njihovoj regeneraciji ali ne samo noktiju vec i kože. Prirodni ekstrakt lista čajevca deluje kao antiseptik a ima i antibakterijsko dejstvo i ublažava upalu kože zato je ovaj serum važno koristiti u lečenju uraslog nokta. Čist kolagen utiče na celokupno stanje kože i nege noktiju, ima hranljiva i regenerativna svojstva. Kada je urasli nokat u uznapredovalom stadijumu često korišćenje antibiotskih krema i kortiko preparata ne daje dobre rezultate pa se preporučuje uključivanj Arkada seruma kao dodatnog preparata za obradu uraslog nokta i smirivanja upale. Arkadni kolagenski serum stimuliše unutrašnju proizvodnju ćelijskog kolagena koji stimuliše rast i regeneraciju nokta, posebno posle spikulektomije. Arkada metod i fenolizacija nokatne ploče (način obrade uraslog nokta). Posebno se preporučuje za negu noktiju i kože, zanoktica, ožiljna tkiva, opekotine, akne, odizanja nokatne ploče kao i kod traume nokatne ploče.

Prirodni sastojci Arkada seruma obezbeđuju adekvatnu negu noktiju I njihovu regeneraciju u najkraćem  vremenskom roku bez ikakve opasnosti po zdravlje pacijenta.

Arkada balzam

Arkada balzam stvoren je za tretiranje oštećene, ispucale i suve kože. Regeneriše, umiruje i hrani kožu, obnavljajući površinske slojeve kože. Posebno se preporučuje za stopala, ruke, laktove i kolena. Arkada balzam je originalni proizvod na bazi prirodnih ulja. Pomaže u borbi protiv gljivičnih infekcija, posebno kod Atletskog i Dijabtesnog stopala, a ujedno obezbeđuje uravnoteženu hidrataciju stopala.

Nakon dermoskopskog pregleda noktiju i stopala,podolog Stanojević, isplaniraće protokol tretmana koji je nabolji za Vaš konkretni slučaj i dati vam detaljne informacije, ne samo o tretmanu nego i o celokupnoj nezi noktiju i stopala.

Naš centar se nalazi u Beogradu, u ulici Koče Kapetana, br 35, na Vračaru. Za više informacija, kao i za zakazivanje pregleda, dostupni su Vam naši kontakt telefoni

0112430754

0642870280,

kao i e-mail adresa  contact@footclinic.rs

Zakažite pregled još danas i imajte zdravu i sigurnu budućnost Vaših stopala, a samim tim i kompletnog Vašeg tela, jer čovek sa bolnim stopalima je čovek kome će uvek trebati pomoć. Budite nezavisni. Posetite nas!

 

Call Now Button