Masaža Stopala Kao važan Deo Podološkog Tretmana

Masaža stopala je deo fizikalne terapije koja se često koristi u podologiji. Masaža može biti manuelna i aparaturna.

Primenjuje se osnovna ili higijenska masaža stopala, reflekso-masaža, šijacu masaža akupunkturnih tačaka, pomoću rolera za masažu, talasima, hidromasaža.

Venolimfatična automasaža je veoma važna za funkciju venskog i limfnog sistema, posebno kod pacijenata sa hroničnim otocima, kod onih koji dugo stoje ili hodaju na poslu i preventivno kod sportista.

Refleksomasaža i akupunktura su posebno značajne. Pri masaži stopala dostupne su akupunkturne tačke, npr.tačka izmedju palca I i II prsta, pa je moguća samomasaža.

Refleksomasaža predstavlja masažu refleksnih zona organa, koje se nalaze na tabanima, na unutrašnjim i spoljašnjim stranama stopala i koje projektuju sve organe tela.

Masaža odredjenih tačaka obnavlja energiju, stimuliše krvotok, pritiskom na nervne završetke dovodi do opuštanja muskulature i osećaja olakšanja, stimuliše protok limfe i smanjuje intersticijski otok.

Za zdravlje stopala kao i zdravlje celog organizma naš lekar podolog preporučuje masažu stopala dva do tri puta mesečno.

Call Now Button