izlivanje noktiju na nogama

IZLIVANJE NOKTIJU ŠTETI VAŠEM ZDRAVLJU

Iako je prošlo leto i lepo vreme, mnoge devojke će se odlučiti za izlivanje noktiju gelom ili nekom drugom metodom. Koliko je ova intervencija opasna po zdravlje?

Akrilni nokti su teži od prirodnih noktiju i otporniji su na habanja i oštećenja. Milijarde žena posećuje salone za tretmane noktiju, uz pretpostavku da sa takvim tretmanima neće učiniti ništa što će ugroziti njihove prirodne nokte. Međutim, neki kozmetički saloni stavljaju akrilne nokte sa jeftinim lepkom, koji u sebi sadrži metil metakrilat monomer, koji se još naziva i MMA monomer.

Nažalost, MMA monomer može izazvati trajno oštećenje površine nokta. A usled oštećenja površine nokta dolazi do infekcije i to ne samo gljivične već može doći i do bakterijske infekcije. Kozmetički saloni koji nude iste akrilne nokte po znatno nižoj ceni od konkurencije, moguće je da smanjuju troškove upotrebom MMA monomera što predstavlja crveni alarm da ne treba izlivati nokte.

Apelujte da Vas prililom skidanja akrila kozmetičar obavesti o stanju noktiju i ukoliko primeti bilo kakve promene uputi lekaru podologu

Call Now Button