Bradavice

Virusne bradavice se pojavljuju na mestima velikog trenja ili konstantnog povređivanja kože (manikir,  grickanje noktiju), naravno njihovoj infiltraciji doprinosi i pad imuniteta ili se javljaju kod pacijenata na imunosupresivnoj terapiji. Izbor metode lečenja virusnih bradavica bazira se na broju i lokalizaciji, kao i na godinama starosti samog pacijenta. Metode lečenja:

1.Primenom salicilne kiseline, uz dobru saradnju pacijenta koji će pomno pratiti uputstva lekara i tretirati samu promenu do izlečenja, redovno čišćenje i odstranjivanje dela po dela bradavice, što može trajati nedeljama pa i mesecima.

  1. Primenom Combo V plasma lasera, invazivnija metoda, tokom koje se ulazi direktno i precizno u samu virusnu bradavicu i spaljuje infiltrirano tkivo. Može se primeniti u kombinaciji sa salicilnom kiselinom. Tretman se ponavlja na 7 dana do potpunog izlečenja.
  1. Primena Ag-stick, aktivnog srebra na prethodno očišćen površinski deo same bradavice. Srebro deluje sa prisutnim virusom i uništava ga. Intervencija se ponavlja na svakih 10 dana. Potpuno je bezbolna. Preporučeno je korišćenje Immuno paste koja lokalno deluje na povlačenje virusa i na lokalni imunitet.

Virusne bradavice su prenosive i direktnim i indirektnim kontaktom, najčešće su to glatke vlazne površine kao sto su bazeni, spa centri, javni tuševi, teretane itd. Cene tretmana zavise od odabira tretmana, broja, veličine i lokalizacije virusnih bradavica i variraju od 3600 RSD do 9600 RSD.

Call Now Button