Bakterijska, Gljivična Infekcija I Onihoza

Akrilni nokti su teži od prirodnih noktiju i otporniji su na habanja i oštećenja. Milijarde žena posećuje salone za tretmane noktiju, uz pretpostavku da sa takvim tretmanima neće učiniti ništa što će ugroziti njihove prirodne nokte. Međutim, neki kozmetički saloni stavljaju akrilne nokte sa jeftinim lepkom, koji u sebi sadrži metil metakrilat monomer, koji se još naziva i MMA monomer.

Nažalost, MMA monomer može izazvati trajno oštećenje površine nokta.A usled oštećenja površine nokta dolazi do infekcije i to ne samo gljivične već može doći i do bakterijske infekcije takodje i oniholize odnosno odizanje nokatne ploče od podloge.

Česta je kombinacija sva tri oboljenja nokatne ploče koje se ne primeti odmah a mogu se javiti i pojedinačno. U ovakvim situacijama nokatna ploča menja boju, koja može biti zelena što je znak bakterijske infekcije, zatim žuta, tamno braon, braon i crna što predstavlja nastanak gljivične infekcije dok bela prebojenost nokatne ploče i njeno odizanje od nokatnog ležišta predstavljaju znak oniholize.

Sva tri stanja dovode do nastanka ozbiljnih problema i to ne samo estetskih već i zdravstvenih.

Apelujte da Vas prililom skidanja akrila kozmetičar obavesti o stanju noktiju i ukoliko primeti bilo kakve promene uputi lekaru specijalisti podologije.

Call Now Button